Soczewica Żółta Bio 400 G
8,90zł
SKŁADNIKI soczewica OPIS Ekologiczna SPOSÓB uprzednio WARTOŚĆ Wartość Tłuszcz w Węglowodany w Białko Sól ZALECANE Przechowywać
żółta* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do
rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy
gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej
przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów,
pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
PRZYGOTOWANIA
wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje
wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
ODŻYWCZA W 100 g
energetyczna – 1932 kJ / 459 kcal
– 1,4 g
tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
– 73 g
tym cukry – 2,0 g
– 23 g
– 0,02 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
w suchym i chłodnym miejscu.
Availability: Na stanie